fluffy courgette-boekweitpannekoekjes

Er zijn zoveel theorieën over wat gezond eten nu inhoudt, maar over één ding zijn ze het quasi allemaal eens: groenten zijn gezond! Bomvol vitamientjes, hoe meer, hoe liever.
Stiekem groenten verwerken is een fantastische truc om (ongezien ongewilde) groenten binnen te smokkelen. Los daarvan zijn deze pannenkoekjes gewoon geweldig lekker, zacht en fluffy dankzij het boekweitmeel, luchtbelletjes die zachtjes ploffen als je erin bijt.
Eet ze warm als lunch, bijvoorbeeld met een slaatje, ze zijn echter ook lekker koud in de brooddoos of zelfs als ontbijt.

voor +- 12 stuks

100g courgette, geraspt
70g boekweitmeel
30 ml amandelmelk, ongezoet
1 ei *
1 tl bakpoeder
0,5 - 1 el rijststroop
0,5 tl kaneel
snuf zout
kokosolie om te bakken (ik verkies ontgeurde kokosolie voor dit recept)

Mix de courgette, het ei, de amandelmelk en de stroop in de blender. Voeg er het meel, het bakpoeder en de kaneel aan toe. Meng goed.
Laat een halve theelepel kokosolie smelten in een koekenpan. Schep er 4 eetlepels deeg in om 4 kleine pannenkoekjes te vormen. Wanneer de luchtbelletjes zichtbaar worden, mag je ze omdraaien.



Heel smakelijk met een yoghurt-komkommer-dipsausje of besmeerd met notenpasta, bijvoorbeeld cashew- of amandelpasta.

Enjoy!







Naar een recept van http://www.ilovehealth.nl/courgette-boekweit-pannenkoeken-recept/

* voor vegan-versie: het ei kan je vervangen door een halve banaan of een eetlepel pindakaas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten