Plots staan er kleurig gevulde borden op tafel. Goedkeurende smakgeluidjes en een dubbele dikke duim: "het is heerlijk mama!" Heel haar bordje leeg, zelfs de rijst ging vlotjes binnen, geen gedoe. Daar word ik nu gelukkig van zie :)
1 kop gemengde rijst (Ik gebruik een rijstkoker, dat is zo ongelooflijk handig: 1 kop rijst, 2 koppen water en je hoeft er niet meer naar om te kijken, het springt vanzelf af wanneer de rijst gaar is. Zo heb je je handen vrij om ondertussen de rest klaar te maken.)
halve gestoomde bloemkool, in roosjes
pakje tofu natuur
2 maïskolven (waarschijnlijk de laatste van het seizoen... )
1 umeboshi-pruim (Umeboshi is een gepekelde Japanse pruim (eigenlijk een abrikoos) met een straffe maar heerlijk zuur-zoute smaak. Je kan ook zeezout gebruiken.)
sesam- of olijfolie
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
1tl tamari (tarwe-, suiker- en rommelvrije sojasaus, te vinden in de natuurwinkel)
handvol peterselie
125 ml geitenyoghurt
snuf zout
2-3 draaien zwarte peper
1 tl currypoeder
Kook de rijst.
Haal het blad en de baard van de maïskolven, was ze en smeer ze in met de umeboshi. Leg ze een kwartier in een voorverwarmde oven op +- 180-200°.
Snij het blokje tofu in kleine frietjes en bak ze op in een hete pan met wat sesamolie. Strooi er de kurkuma, het gemberpoeder en de tamari over heen. Draai ze regelmatig om zodat ze goudgeel en lekker krokant worden. Voeg er de gestoomde bloemkool aan toe zodat die ook goed warm wordt en wat kleur krijgt. Doe de peterselie er pas op wanneer je het vuur uit zet.
Maak er een yoghurtsausje bij: yoghurt + zout + currypoeder + peper.
Smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten